Historien - I orkanens øje

Grundlæggeren af det Schou’ske dynasti valgte at placere sig ved orkanens øje på Marielyst Torv, hvor sommersæsonens mylder nemt løber op i 40.000 forbipasserende hver dag.

 

Her åbnede slagtermester Kaj Schou i 1967 Schou’s Kødcenter i et ganske almindeligt gulstens-hus med tilhørende røgeri, og lige siden voksede hans ry for dygtighed og flid hurtigere end hans egne forventninger.

 

Gennem 37 år sled og slæbte nordjyden fra Nibe og hans hustru Inge fra Næstved i sæsonen fra påske til ind i september.

 

Via mund til mund metoden øgede rygtesmede og andet godtfolk kundekredsen, så det trods en halv snes medarbejdere og to udvidelser aldrig blev aktuelt at annoncere.

 

I år 2000 lagde Kaj Schou kniv og økse fra sig og abdicerede til fordel for sin yngste søn, Søren. Men han har tre foretagsomme sønner, så det varede en rum tid, inden generationsskiftet fandt en i hvert tilfælde foreløbig løsning.

 

Ældst er Michael fulgt af Henrik, der begge er slagtermestre, mens Søren er kok.

 

Brødrene har alle givet en hånd med i bedriften siden barnsben og har efter læretiden kastet sig ud i talrige restaurationsprojekter med hinandens hjælp.

 

Næppe havde den ene erhvervet en restaurant – hovedsageligt i hovedstadsområdet – før den næste købte sig ind, og den første forsvandt ind i en ny fristelse.
Det var en svimlende rokade med den fællesnævner, at de med mellemrum søgte hjem for at assistere deres far.

 

Søren skilte sig lidt ud fra flokken ved at uddanne sig til kok på Hotel Plaza i København, men vendte tilbage til Marielyst, sammen med sin kæreste Stine og sin søn Oliver, et par år før sin overtagelse. I 2005 blev deres anden søn Viktor født.

 

Henrik havde solgt sit hjerte til Thailand og solgte forretninger, lejlighed og bil, før han hoppede ombord på et fly blot med en kuffert og en bankbog i lommen.

 

I ferieparadiset Phuket drev han restaurant i 11 år, fandt sin hustru Noi og fik 2 børn, Mike og Cindy.
Da de nåede skolealderen, sluttede han sit livs eventyr for at give dem en bedre uddannelse herhjemme. Men det kunne han kun gøre, fordi Michael var kommet til undsætning og nu driver deres fælles fjernøstlige filial.

 

Med andre ord overtog Søren kødcentret selv om han er kok, og Henrik forestår restauranten, skønt han er slagter.

 

Men som de siger: ”Vi byttede gårde og slår det hele sammen i en pulje”.

 

Brødrene var også fælles om den store, tredje ombygning, der begyndte i oktober 2003 og nu har tredoblet huset fra 220 til 670 kvadratmeter.

Se vores kontrolrapport
Webbureau: Pro2

SCHOU´S    |   SLAGTER TLF 5413 6271    |    DINER TRANSPORTABLE TLF 5413 6271